bakery

Lidt om koldhævning og hvorfor det hæver standarden

Vi hæver standarden

 

Vi bruger koldhævning, som kræver tålmodighed, men er det hele værd. Når brødet får lov til, at hæve koldt får melet bedre tid til, at udvikle både smag og karakter, mens der samtidig helt naturligt opstår lidt syrlighed, der klæder brødet. Koldhævet brød bliver mere elastisk og får en sprødere krumme når det bages hårdt.

Definitionen på koldhævning (også kaldet langtidshævning) er, at tilberede gærdej med kold væske og en meget lille gærmængde. Med koldhævning får melet den fornødne tid til, at udvikle sig og giver brødet en ægte essens af brødsmag og en mere sammenhængende krumme samtidig med, at brødet bliver luftigt, fugtigere og er mere holdbart. Koldhævning er tilmed lettere, da dejen ofte blot røres og ikke skal æltes.

Man hæver koldt ved at stille den færdige dej i køleskabet mellem 6 til 30 timer, alt efter tålmodighed og ønske om modning af dejen.

by-lantz-bakery-bread-crust