Gårde, Godser & Slotte

Underoverskrift

 

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

farms

Kragegaarden, Fyn

Midt i den fynske idyl ligger den firlængede Kragegaarden i bindingsværk fra 1700 tallet. Kristian er 8. generation på gården, og sammen med sin hustru Karin har de dyrket Kragegaarden økologisk siden 1986.
Kornet fra markerne omkring Kragegaarden bliver malet i den gamle stenlade. Her står et mølleri forholdsvis i træ med stenkværne, valser og sigter. Kristian maler kornet efterhånden som det skal bruges, således, at det er så friskt muligt. Kornet bliver malet hele 5 gange for at opnå det optimale udbytte og en bagekvalitet der er i top. Melet bliver koldkværnet på stenkværnene med kimen for at bibeholde så mange vitaminer og mineraler så muligt. Kimen gør at melet for en smuk gylden farve og indeholder alle kornets egenskaber.

by-lantz-gaarde-kragegaarden-mølleri
by-lantz-gaarde-ledreborg-slot-

Ledreborg Slot, Sjælland

Ledreborg Slot har været familien Holstein-Ledreborgs domicil i over 250 år. Slottet blev bygget i 1740-45 af Lensgreve Johan Ludvig Holstein-Ledreborg, den daværende leder af Det Danske Kancelli under Christian VI.

I dag er er slottet beboet af Silvia, der er 8. generation på slottet, og hendes mand John. De driver godset med landbrug, skovbrug og jagtvæsen.

Ledreborg Gods er på imponerende 1600 hektar, hvoraf halvdelen bruges til dyrkning af bl.a. det korn til bliver til Ledreborg mel. Den anden halvdel af jorden udgøres af skov, park og Danmarks længste allé på 7 km.

Kristensminde, Samsø

Morten er 4. generation på Kirstensminde, der ligger på det sydlige Samsø. Det var Mortens oldefar, der var ud af en møller- familie fra Ærø, som byggede gården i 1869.
I 2002 omlagde Morten til økologi, og mødte samme år sin hustru Ida.

I 2012 startede de deres eget mølleri op, og Morten tog således sin familiære arv som møller op igen. På Kristensminde dyrker de det økologiske korn på de omkringliggende marker. Kornet bliver kun malet på bestilling og forarbejdet i deres eget mølleri. Komplet med rensningsanlæg til kornet, tørreanlæg, og ikke mindst stenkværnsmøller der sikre den bedst kvalitet.
Intet går til spilde på Kirstensminde. Alt spildet fra produktionen af melet bliver enten solgt som økologisk hønsefoder eller brugt til opvarmningen af Kirstensminde.

by-lantz-gaarde-kristensminde
by-lantz-gaarde-viskinegaarden

Viskingegaarden, Sjælland

I Nordvest Sjælland ligger Viskingegaarden. Anne og Niels var allerede driftige landmænd, da de erhvervede Viskingegaarden i 1993. Viskingegaardens historie kan spores helt tilbage til 1802 hvor gården opstod efter sammenlægningen af 2 ukendte gårde.

I 1999 omlægger Anne og Niels driften af Viskingegaarden til økologi, og i 2009 kunne de også male deres eget mel. På mølleriet bliver melet koldformalet på gammeldages stenkværne. Derved bibeholdes kimen og dermed alle nærringsstoffer, samt skaller der sikre et højt indhold af fibre.

Viskingegaarden er energineutral idet alt strøm til gården og produktionen bliver produceret via 1500 solpaneler der er lagt på taget af gårdes bygninger.