Hummerbisque er en klassisk fiskesuppe som er nemmere at lave end mange tror. Suppen er den perfekte måde at bruge skallerne på og den kan laves hele året, da du blot kan gemme skallerne fra dine jomfruhummere eller hummere i fryseren til du skal bruge dem.

Her er opskriften jeg også brugte på Krogs Fiskerestaurant. Opskriften rækker fint til 16 personer. Serverer den som en forret eller giv retten lidt mere fylde med godt brød til og evt. jomfruhummerhaler eller muslinger i suppen.

Ingredienser:

200 g gulerødder

100 g hvidløg

300 g tomater

200 g løg

100 g selleri

100 g porre

4 g ingefær

30 g tomatpure

1 kg hummerskaller

8 dl brun fond

1,2 dl fiske fond

evt. Pighvar fumet

6 dl. rødvin

2 tsk. hvid peber

1-2 laurbærblade

1 tsk koriander

2-3 stængler timian

¼ bdt. basilikum

1 l. fløde

Fremgangsmåde:

  1. Løg pilles og skæres i strimler, brunes i en tykbundet gryde. Tilsæt jomfruhummerskaller, gulerødder, hvidløg, tomater, selleri, porre, ingefær, tomatpuré og krydderier, men undtagelse af basilikum, og sauterer det hele.
  2. Tilsæt rødvin og koges ind til det halve.
  3. Tilsæt fonden og lad det koge i 2-3 timer. Tilsæt basilikum når der er en halv time tilbage af kogetiden.
  4. Sigt suppen. Knus skallerne og kog dem op med fonden igen i ca. 30 min.
  5. Suppen sigtes og koges ind til passende smag og konsistens. Til sidst koges bisquen tyk med fløde, en dl. af gangen. Afslutningsvis siges bisquen en sidste gang.
-->