Den perfekte pastadej

Til amatørkokken eller pasta-entusiasten med en pastamaskine derhjemme er her min bedste opskrift til pasta der skal rulles ud. Pasta kan også blive presset ud og du kan få min bedste opskrift til det, her.

Frisk hjemmelavet pasta smager bare bedre og det er nemmere end du tror at rulle sin egen pasta. Du behøver faktisk ikke være, hverken amatørkok eller pasta-entusiast. Efter få gange i køkkenet med din pastamaskine er du blevet en habil pastakok.

Opskrift på pastadej
Mængden er tilpasset 4 -5 personer. Jeg beregner 100 – 125 g pasta per person alt efter tilbehør. Opskriften giver ca. 500 g pastadej.

9 æggeblommer
185 g. durum hvede pasta mel
75 g. durum hvede type 00
2 sp. jomfru oliven olie
3/4 dl. hvidvin, vand el. bouillon.

Ægge blommer, olivenolie og mel køres på en røremaskine med krogen i ca. 10 min. det er meningen at dejen skal granulere og blive så tør som muligt. Samle dejen ved at tilsætte hvidvin lidt ad gangen dejen må ikke blive våd. Pak dejen ind i husholdningsfilm og laden den hvile 5 timer inden bruges. Herefter ruller du dejen ud i den ønskede form.

Kog den færdige pasta i 3 – 5 minutter i rigeligt med kogende vand.

-->